Nat Geo Day Tour: de Vallei van de Sinaasappels
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: de Vallei van de Sinaasappels

4,6/5
Uitstekend
Gebaseerd op 1 beoordelingen
vanaf
 75,00
Gratis annuleren
language
Taal: Engels
mobile_voucher
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
duration
Duur: van 4 uur tot 8 uur
Highlights
  • Verken de Vallei van de Sinaasappels van Sóller en kom meer te weten over de citrusvariëteiten van de stad tijdens deze exclusieve National Geographic Day Tour.
  • Ga op pad met een door National Geographic getrainde gids en bezoek de botanische tuinen van Sóller met een biologie-specialist. De tuin bevat de grootste collectie bloemenzaden van de Balearen.
  • Ontdek de initiatieven voor het behoud van het mediterrane landschap in het gebied tijdens een bezoek aan het Museu Balear de Ciènces Naturals en de botanische tuinen vol citrusvruchten van Sóller.
  • Woon een kookdemonstratie met een verrassend dessert bij en trakteer jezelf daarna op een gelato met citrussmaak van de historische ijssalon Sa Fàbrica de Gelats.
Dit kun je verwachten

Schilderachtige heuvels en geurige citrusboomgaarden: zo zou je Sóller het beste kunnen omschrijven. Vanuit Palma de Mallorca trek je de bergen van Serra de Tramontana in voor een bezoek aan deze sfeervolle stad. Die ook wel de 'Vallei van de Sinaasappels' wordt genoemd.

In het verleden was Sóller vanwege de bergen geïsoleerd van de rest van Mallorca. Dit maakte echter de weg vrij voor de ontwikkeling van unieke culturele tradities en landbouwpraktijken. De sinaasappelboomgaarden van Sóller hebben een eeuwenlange geschiedenis: Arabische kolonisten introduceerden ze tijdens de Spaanse bezetting in het gebied.

Op deze exclusieve tour kom je dankzij je door National Geographic getrainde gids meer te weten over de initiatieven voor natuurbehoud in het gebied. Samen bezoek je het Museu Balear de Ciènces Naturals (Museum voor Natuurwetenschappen van de Balearen) voor een exclusieve audiovisuele ervaring. En je bekijkt er foto's die de geschiedenis van de sinaasappelboomgaarden en hun betekenis voor de lokale economie van Sóller illustreren.

Daarna wandel je door de botanische tuinen van Sóller, waar je de botanische eigenschappen van verschillende citrussoorten bestudeert. Je krijgt een exclusief kijkje in de zadenbank. En je hoort meer over de inspanningen van het museum om de plantensoorten, unieke ecosystemen en natuurlijke habitats van de Balearen te behouden. Om dan je bezoek af te sluiten met een kookdemonstratie en een verrassend dessert met citrusvruchten.

Vervolgens ontdek je de geheimen van Sóller tijdens een rondwandeling. Natuurlijk loop je hierbij de deur van Sa Fàbrica de Gelats niet voorbij. Wist je dat deze ijssalon in Sóller door National Geographic España is uitgeroepen als een van de beste plekken voor gelato met sinaasappelsmaak? Daarna heb je de tijd aan jezelf om Sóller verder te verkennen.

Lees meer
Dit is inbegrepen
  • check Entrees
  • check Transfer
  • check Proeverij van lokale delicatessen
Belangrijk
  • Heb je last van bepaalde voedselintoleranties? Laat het ons dan van tevoren weten
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Niet geschikt voor gasten met beperkte mobiliteit
  • Niet geschikt voor families met kleine kinderen
  • Geld voor extra's of fooien
  • Eten en drinken niet inbegrepen
  • Engelssprekende gids voor alle nationaliteiten
Lees meer
Touroperator
TUI España Turismo, S.L.U, with Tax Number B08089187 and Travel License Number GCMD-4
Boekingskosten
Goed nieuws! Er zijn geen extra kosten aan deze boeking verbonden
Annuleringsbeleid
Ontvang een 100% restitutie als je annuleert tot 1 dag voordat de activiteit begint.

Wat anderen zeggen over deze activiteit

Uitstekend

4,6/5

Gebaseerd op 1 beoordelingen van geverifieerde klanten

100%
0%
0%
0%
0%
  • Kim Johansen

    Uit Verenigde Staten van Amerika - augustus 2024

    Reisde met partner

     

    35 - 44 jaar

    Uitstekend

    Algemene beoordeling

    5/5

    The guide was very good, knowledgeable and friendly. The people at the botanical garden was also very good and interesting to listen to. The visit to ...