Als je zin hebt in een authentiek vleugje Fuerteventura dan is deze dagtocht iets voor jou. Op het programma staan kleine dorpjes, smokkelaarsgrotten en een prachtig landschap, samen met een bezoek aan een aloë vera plantage. En je gaat een paar van de lekkerste specialiteiten van het eiland proeven bij een geitenboerderij. Yurena, een van onze lokale gidsen, zegt: "We zijn erg trots op onze majorero geitenkaas, die niet weg te denken is uit onze keuken. Je ziet hoe hij wordt geperst met geweven palmbladeren en ingewreven met paprika of gofio-meel voor extra smaak”.
Dan ga je naar een aloë vera plantage waar je te weten komt waarom deze plant zo goed is voor je gezondheid. En je bezoekt het dorp Pajara, beroemd om zijn bijzondere kerkgevel en houten balkons. Fran zegt: "De inspiratie achter het portiek met een Azteekse motief van de parochiekerk blijft een mysterie. Boven de deur zie je symbolen van zonnen, slangen, leeuwen en duiven. En als je goed kijkt, ontdek je er nog veel meer”.
In Ajuy, een vissersdorpje aan de oceaan met een zwart vulkanisch zandstrand, heb je de tijd aan jezelf. Je kunt er een schilderachtige wandeling maken over de krijtrotsen naar kalksteengrotten waar smokkelaars vroeger hun smokkelwaar verstopten. Betancuria, de eerste hoofdstad van het eiland, ligt in een vallei met palmbomen. Hier heb je vrije tijd om de geplaveide straten en de kerk - de oudste van de Canarische Eilanden - te verkennen. En na de lunch in een familierestaurant in Valle de Santa Ines bezoek je een lokale boerderij. Je proeft er majorero-geitenkaas, jam en andere lokale specialiteiten. Een smakelijke manier om de dag af te sluiten.