Als je de echte smaak van Fuerteventura wil leren kennen, moet je buiten de gebaande paden gaan. Op deze tour ontdek je het authentieke leven op het eiland aan de hand van oude dorpen, boerderijen, proeverijen en uitzichtpunten. Je gaat naar Ajuy, Pajara en Betancuria, bezoekt een aloë vera plantage en proeft lokale specialiteiten op een geitenboerderij. Francisco, een van onze lokale gidsen, zegt: "Mojo-sauzen mogen niet ontbreken in de Canarische keuken. Er zijn twee soorten – een pittige rode en een kruidige groene saus. Mojo is hier uitgevonden omdat hier alle hoofdingrediënten voor het eerst beschikbaar waren. Olijfolie en paprika uit Spanje, komijn uit Noord-Afrika en pepers uit Zuid-Amerika.”
Eerst verken je het visserdorp Ajuy. Wil je de door de golven uitgeholde zeegrotten zien? Kies dan voor de optionele wandeling. En in Pajara bekijk je de Azteekse gevel van de kerk Nuestra Señora de Regla. Dan slenter je door de lanen vol bloemen en palmbomen van Betancuria, gevolgd door een bezoek aan een geitenboerderij. Fuerteventura heeft een lange traditie als het gaat om de geitenteelt met als belangrijkste resultaat de majorero-kaas. Je gaat er wat van proeven, samen met jam en mojo saus. En je spoelt dat alles weg met traditionele Canarische rum met honingsmaak.
En verder ga je weer, richting Antigua. Onderweg stop je nog even bij het uitzichtpunt Las Peñitas om foto's te maken. Dan neem je een kijkje in het kaasmuseum van Antigua. Met al deze kennis over kaas op zak, schuif je aan in een traditioneel Canarisch restaurant voor een tapaslunch met authentieke smaken en lokale specialiteiten. Je sluit de dag af met een bezoek aan een aloë vera plantage waar je meer te weten komt over de befaamde helende krachten van deze plant.