De lokale keuken, het bruisende stadsplein en de oude vesting van Corfu zijn de highlights van deze wandeltour van een halve dag. Je begint bij de oude vesting van Corfu, een Venetiaans fort dat dateert uit het begin van de 15e eeuw met een episch uitzicht over de stad. Eleni, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt “dit fort geeft je een kijkje in de rijke geschiedenis van Corfu. Let op de twee pieken - Castel a Terra, of Kasteel bij het Land, en Castel a Mare, wat Kasteel bij de Zee betekent. Een knap staaltje militaire verdedigingsarchitectuur uit de Venetiaanse tijd.”
Vervolgens wandel je door de kronkelende stegen van de oude binnenstad - kantounia - naar het grootste plein van Griekenland: het Spianadaplein. Terwijl je tussen de pastelkleurige gebouwen dwaalt, maak je een paar stops om lokale specialiteiten te proeven, zoals ouzo en kumquatlikeur. Bovendien ontdek je hoe olijfolie wordt geproduceerd gevolgd door een proeverij. Daarna smul je van nog een andere Griekse lekkernij: loukoumades. Deze gouden, knapperige donuts worden gedrenkt in warme honing en vaak bestrooid met kaneel en noten - je snapt waarom deze zoete snack zo populair is in het Middellandse Zeegebied.
Na je proeverijen heb je wat vrije tijd om het oude centrum op je eigen tempo te bekijken. En er zijn genoeg cafés en taverna's om even bij te komen voordat je teruggaat naar je accommodatie. Of snuffel rond naar souvenirs in de lokale winkels – denk aan olijfolieproducten, likeuren en handgemaakte lederwaren.